پیام مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه شیراز به‌مناسبت هفته‌ی «ارتباطات و روابط عمومی»

«روابط عمومی یک شغل اداری نیست؛ بلکه یک شوق اداری است»

دکتر نطقی، بنیانگذار علم روابط عمومی در ایران

بیست‌وهفتم اردیبهشت‌ماه روز ملی «ارتباطات و روابط عمومی» گرامی باد.

روابط عمومی مجموعه‌ای از اخلاق، علم، فن و هنر است که نقش مؤثر و سازنده‌‌ی آن بر هیچ‌کس پوشیده نیست.

در دنیای امروز که از آن به عنوان «عصر ارتباطات» یاد می‌شود، تعامل و ارتباط دوسویه با مخاطبان، از اصول اساسی در هر سازمان است و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین عوامل در حیات اجتماعی آن‌ها به شمار می‌رود؛ همچنان‌که بهبود کیفی فعالیت‌ها و افزایش بهره‌وری سازمانی ناگزیر از برقراری ارتباطات تعاملی است.

در نظام آموزش عالی اما، اهمیت این حوزه دوچندان است؛ به‌ویژه در زمان حال که موضوع حرکت دانشگاه‌ها به‌سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم یا اصطلاحا دانشگاه‌های کارآفرین و جامعه‌محور، از موضوعات اصلی وزارت عتف به‌شمار می‌رود و به‌پیروی از آن در صدر اهداف دانشگاه‌های کشور است؛ چراکه واحد روابط عمومی در دانشگاه، با داده‌پردازی از مسائل و نیازهای جامعه و همچنین معرفی و ارائه‌ی توانمندی‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه و دستاوردها و خدمات آن‌، عامل اصلی پیوند دانشگاه و جامعه است؛ بدین‌ترتیب برای همسویی فعالیت‌های دانشگاه با جامعه که ازجمله ملاک‌های یک جامعه‌ی پویا و شایسته است؛ روابط عمومی دانشگاه‌ها نقش و تأثیرگذاری بی‌بدیلی دارد. البته در ساختار و چارت کنونی دانشگاه‌ها، این موضوع مدنظر بوده و از همین‌رو مدیریت روابط عمومی و مدیریت حوزه‌ی ریاست دانشگاه، بر عهده‌ی یک فرد گذاشته می‌شود.

روز ارتباطات و روابط عمومی فرصت ارزشمندی است برای بازنگری در شرح وظایف و حوزه‌ی اختیارات این مجموعه و همچنین بازبینی دقیق و منصفانه در فعالیت‌های صورت‌گرفته و البته دشواری‌های کاری آن، تا سپاسگزاری و قدردانی درخور و شایسته‌ای از فعالان حوزه‌ی روابط عمومی صورت گیرد.

خوشبختانه همکاران ارجمند ما در مجموعه‌ی روابط عمومی دانشگاه شیراز، با عنایت به شرح وظایف و نقش سازنده‌ی خود در دانشگاه و جامعه، همواره در پیشبرد اهداف دانشگاه و ارتباط با جامعه کارنامه‌ی زرینی داشته است که مؤید آن، کسب مقام دوم در میان دانشگاه‌های تراز اول کشور در «جشنواره روابط عمومی‌های برتر دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری کشور» در سال گذشته است.

اینجانب ضمن گرامیداشت «روز ملی ارتباطات و روابط عمومی»، این روز را به همه‌ی تلاش‌گران این حوزه در سراسر میهن عزیز اسلامی، به‌ویژه همکاران خدوم و پرتلاشم در مدیریت روابط عمومی دانشگاه شیراز که برای دستیابی به اهداف و برنامه‌های دانشگاه و البته ایجاد همسویی، همدلی و همزبانی در دانشگاه را ایجاد نموده‌اند، تبریک و تهینت عرض می‌نمایم. همین‌طور از این فرصت مغتنم استفاده کرده و در این روز، از یکایک نهادها، بخش‌ها و افرادی که به هر نوعی با مجموعه‌ی روابط عمومی دانشگاه شیراز همکاری داشته و ما را  در پیشبرد اهداف این مجموعه یاری کرده‌اند،‌ کمال سپاسگزاری دارم.

از درگاه خداوند منان تندرستی، بهروزی و توفیق روزافزون همه‌ی عزیزان را خواستارم.

جواد تشخوریان

مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه شیراز