نشست خبری شصتمین سال تأسیس بخش شیمی در دانشگاه شیراز

نشست خبری شصتمین سال تأسیس بخش شیمی در دانشگاه شیراز


نشست خبری آئین بزرگداشت شصتمین سال تأسیس بخش شیمی در دانشگاه شیراز، سی امین سال راه اندازی دوره های دکتری در دانشگاه های ایران و نوزدهمین کنگره شیمی ایران، با حضور مسئولان همایش و خبرنگاران در تالار مرحوم دکترمصطفوی برگزار شد.

 

پروفسور سیدحبیب اله فیروزآبادی ، رئیس کنگره و آئین بزرگداشت در این نشست گفت: بخش شیمی دانشگاه شیراز کار خود را حدود سال 1335 شروع کرد و در سال های بعد توسعه و گسترش یافت. 

وی افزود: در این سال ها تلاش شده است که کیفیت مطلوب دانشگاهی حفظ شود و میراثی که از گذشتگان برای ما مانده است، تقویت شود. 

پروفسور فیروزآبادی اظهار داشت: بخش شیمی دانشگاه شیراز تاکنون حدود 300 دکتری تخصصی را تربیت کرده که بسیاری از آن ها در سطح جهانی درخشیده اند و جزء دانشمندان یک درصد برتر بین المللی به شمار می آیند. 

این استاد پیشکسوت دانشگاه شیراز گفت: گاهی میلیاردها تومان در اختیار بخش ها و صنایعی قرار می گیرد که حتی یک محصول قابل قبول و قابل رقابت با سایر محصولات در منطقه را ارائه نمی کنند ، اما در دانشگاه شیراز با هزینه ای بسیار اندک در مقایسه با آن هزینه ها ، نیروهای انسانی توانمند در سطوح بسیار بالا تربیت شده اند که در دانشگاه و مجامع مختلف جهانی از شأن و منزلت بالایی برخوردارند .

پروفسور فیروزآبادی در بخشی دیگر از سخنانش با انتقاد از گسترش بی رویه و بدون توجه به استاندارهای لازم در آموزش عالی کشور بیان داشت: متأسفانه گاهی با فشارهای سیاسی در بعضی از مناطق، دانشگاه هایی ایجاد شده که از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و میلیاردها پول مملکت را به هدر می دهند. 

وی افزود: در همین استان فارس حدود یکصد و هشتاد دانشگاه و مرکز آموزش عالی وجود دارد که برخی از آنها از نظارت و کیفیت لازم بی بهره اند.

پروفسور فیروزآبادی خاطرنشان کرد: دانشگاه ها باید با تولید علم باعث ایجاد بزرگی و سربلندی برای کشور بشوند.

 

پروفسور عبدالکریم عباس پور، دبیر اجرایی نوزدهمین کنگره شیمی ایران نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به تاریخچه ای از بخش شیمی گفت: این بخش در همه جای دنیا شناخته شده است و فارغ التحصیلان آن در نقاط مختلف دنیا به درجات عالی رسیده اند که این باعث افتخار ماست. 

وی افزود: نوزدهمین کنگره شیمی ایران در 4 محور شیمی آلی، شیمی فیزیک، شیمی معدنی و شیمی تجزیه به مدت 3 روز از 3 تا 5 اسفند ماه امسال برگزار می شود. 

وی افزود: حدود 620 مقاله توسط دبیرخانه کنگره دریافت گردید و این مقالات با کمک 138 داور از سراسر کشور مورد بررسی قرار گرفت. 

پروفسور عباسپور ادامه داد: از این تعداد حدود570 مقاله پذیرفته شد که 44 مقاله در 3 روز برگزاری همایش به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارائه می گردد. 

دبیر اجرایی نوزدهمین کنگره شیمی ایران خاطرنشان کرد: با همکاری انجمن شیمی ایران، 4 پیشکسوت علم شیمی و 4 شیمیدان برجسته جوان کشور در کنگره نوزدهم معرفی و از آنها تجلیل به عمل می آید. 

وی بیان داشت: نوزدهمین کنگره شیمی ایران ساعت 8 صبح سه شنبه 3 اسفند در مجتمع فرهنگی رفاهی دانشگاه شیراز آغاز به کار می کند و سایر سخنرانی ها از ظهر سه شنبه تا ساعت 14 روز پنج شنبه در پردیس علوم دانشگاه شیراز اجرا می شود. 

به گفته پروفسور عباس پور، حدود 700 نفر از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان شیمی از سراسر کشوردر کنگره نوزدهم حضور می یابند.

 

پروفسور علی خلفی نژاد دبیر اجرایی بزرگداشت شصتمین سال تأسیس بخش شیمی در دانشگاه شیراز و سی امین سال راه اندازی دوره های دکتری در دانشگاه های ایران هم در جمع خبرنگاران با بیان تاریخچه ای از بخش شیمی اظهار داشت: با تشکیل کمیته ای در سال 1362 به سرپرستی دکتر فیروزآبادی، تلاش های فراوانی برای راه اندازی دوره دکتری صورت گرفت و نهایتاً در سال 1364 مجوزهای لازم اخذ گردید. 

پروفسور خلفی نژاد گفت: در نخستین دوره ، برای گرایش شیمی آلی و گرایش شیمی فیزیک مجوز پذیرش دانشجو توسط بخش شیمی دانشگاه شیراز دریافت شد و تاکنون بیش از 300 فارغ التحصیل دکتری از این بخش به جامعه علمی ارائه شده است و مقالات به چاپ رسیده توسط اساتید بخش تا کنون بالغ بر 3هزار مقاله می باشند.

دبیر اجرایی بزرگداشت خاطرنشان کرد: بیش از 60 درصد از فارغ التحصیلان بخش شیمی به درجه "پروفسوری" رسیده اند وحدود 58 درصد نیز افتخارات ملی و بین المللی کسب کرده اند که این نشانه کیفیت کار است . 

وی بیان داشت: مراسم بزرگداشت با حضور بیش از 400 نفر از دانش اموختگان، پیش کسوتان و سخنرانان کشوری، دوشنبه دوم اسفند ماه 95 از ساعت 8 صبح در هتل شیراز برگزار می شود. 

وی ادامه داد به همین منظور سایتی به نشانی chemdep.shirazu.ac.ir ایجاد شده و در این سایت همه فارغ التحصیلان بخش شیمی به همراه رزومه و افتخارات آنها ثبت گردیده است و این سایت می تواند راهنمایی برای همه ی شیمیدان های کشور  باشد.

 

در ادامه این نشست، خبرنگاران سئوالات خویش را مطرح کردند و مسئولان به آنها پاسخ دادند.


سایر اخبار

منصور طاهری انارکی درگذشت
منصور طاهری انارکی درگذشت
منصور طاهری انارکی، عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم و چهره ماندگار کشور درگذشت. منصور طاهری انارکی، عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم و چهره ماندگار کشور درگذشت. آفتاب نیوز : منصور طاهری انارکی پیشکسوت دانشکده مهندسی دانشگاه...
راه اندازی پایلوت تولید الکل در دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز
راه اندازی پایلوت تولید الکل در دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز
دکتر حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز به همراه اعضای هیات رییسه از پایلوت راه اندازی شده تولید الکل در دانشکده مهندسی شیمی نفت و گاز بازدید کردند و از نزدیک در جریان پیشرفت امور قرار گرفت. دکتر مسعود ریاضی، رییس دانشکده در ابتدا با اشاره به توانمندی...
نشست خبری شصتمین سال تأسیس بخش شیمی در دانشگاه شیراز
نشست خبری شصتمین سال تأسیس بخش شیمی در دانشگاه شیراز
نشست خبری آئین بزرگداشت شصتمین سال تأسیس بخش شیمی در دانشگاه شیراز، سی امین سال راه اندازی دوره های دکتری در دانشگاه های ایران و نوزدهمین کنگره شیمی ایران، با حضور مسئولان همایش و خبرنگاران در تالار مرحوم دکترمصطفوی برگزار شد. پروفسور سیدحبیب اله...
استادان فیزیک و شیمی دانشگاه شیراز در فهرست سرآمدان علمی ایران
استادان فیزیک و شیمی دانشگاه شیراز در فهرست سرآمدان علمی ایران
دکتر احمد شیخی استاد بخش فیزیک دانشگاه شیراز برای سومین سال پیاپی و دکتر سید مسعود نبوی زاده، استاد بخش شیمی دانشکده علوم دانشگاه شیراز برای نخستین بار و به عنوان سرآمدان علمی ایران در سال ۱۳۹۹ دست یافتند. فدراسیون سرآمدان علمی ایران، تحت حمایت و...